MOZAC RSS Feed

 

PEMBERITAHUAN:

BORANG KEBENARAN PELAJAR UNTUK MEMBAWA BARANGAN ELEKTRONIK 2016.New-icon

 

Berita MOZAC

Program Khidmat Masyarakat \"Masjidku Sayang\" @ Masjid Saidina Ali. 2.30-4.00 ptg, melibatkan 37 org Ahli Temenggung Tingkatan 2 & 4Tahniah Temenggung !
MOZAC telah memperoleh Gangsa dalam Kejohanan Kriket Sekolah Berasrama Penuh (SBP) Peringkat Negeri Sembilan dan Melaka kali ke-13 tahun 2018.Tahniah!
PKA SPM 2018: 2 - 3 Mac 2018:1. Program Kilauan Minda Pendidikan Islam2. Pendidikan Moral
Tirai Majlis Makan Beradab MOZAC telah diakhiri dengan penuh gilang-gemilang hasil anjuran Rumah Syahbandar yang bertemakan serba hijau. Majlis juga diserikan dengan sentuhan budaya Timur Tengah dalam hidangan, pakaian dan persembahan. Kepelbagaian budaya telah berjaya diketengahkan sebagai pendedahan kepada semua jemputan yang hadir.Tahniah diucapkan kepada Rumah Syahbandar!
Kelas R2E Road to Einstein untuk semua calon SPM MOZAC 2018.Khamis1 Mac 2018
Siri kejayaan MOZAC pada hari ini, Selasa, 27 Februari, ditambah lagi dengan pencapaian hebat pelajar MOZAC dalam International Invention, Innovation & Technology Design Competition 2018, di UiTM Rembau.Berikut adalah pencapaian barisan pemenang dan projek yang dipertandingkan:1. Compact BurnerMuhamad Umar Firdaus bin Airil RazlanMuhammad Zulhilman bin MazlanMuhammad Zahrin Hanafi bin ZakariaAbdul Halim bin Abdul HamidPencapaian : Bronze Medal2. Clothes and Paper StackerMuhamad Darwisy bin Abdul JalilMuhamad Syarif bin ZainalMuhamad Mursyidin bin SuratmanMuhamad Syahid bin HasenanPencapaian: Bronze Medal3. Cash TilesRanishah d/o SanmugamAnis Aqeelah Afrina bt Mohd RaduanPencapaian: Gold MedalPoster Presentation- Special Award4. Smart Clean CapSyafiq Syahmi bin Mohd FadliMuhammad Danish bin Mohd AnafiahNur Hana Fareeha bt Abd HalimNur Shahira bt IndrawantoPencapaian: Silver MedalPencapaian MOZAC:1 - Special Award1- Gold1- Silver2- BronzeTahniah! 
Pertandingan Scrabble Challenge Negeri Melaka telah diadakan pada Selasa, 27 Februari bertempat di Bandar Hilir Melaka.Tahniah dan Syabas kepada pelajar yang mewakili MOZAC ke pertandingan ini.Keputusan Pencapaian Scrabble Challenge Melaka:Nur Umairah Ahmad- Gold AwardAmeer Fiqry Abd Kadir- Bronze AwardMohd Arif Ghazali- Bronze AwardDanisha Nurcamelia Abd Rashid dan Pn Rita Malina Rahmat- Penyertaan
Majlis Lafaz Aku Janji PT3 dan SPM bagi tahun 2018 telah diadakan pada hari ini, Isnin, 26 Februari.Lafaz Aku Janji PT3 dan SPM yang diketuai wakil pelajar telah disaksikan oleh warga dewan sebagai pembakar semangat semua calon peperiksaan agar matlamat yang telah ditetapkan dapat dicapai dengan cemerlang.Semoga semua calon PT3 dan SPM SM Sains Muzaffar Syah bagi tahun 2018 akan mendapat semua A dalam peperiksaan!
Program Jelajah ke Sekolah, Siswa-Siswi bersama Generasi Baru kelolaan bersama Mahasiswa Universiti Teknologi Melaka (UTEM) dikelolakan oleh Rumah Temenggung.25 Februari 2018
Karnival Sukan Alumni 2018 telah diadakan pada 24 Februari 2018 (Sabtu) bertempat di MOZAC. Karnival tersebut berlangsung dengan dihadiri oleh pelbagai batch terutama turut hadir YAB Datuk Seri Ir Haji Idris Bin Haji Haron, Ketua Menteri Melaka yang juga merupakan ALUMNI MOZAC turut bersama memeriahkan lagi karnival ini.Berikut adalah keputusan Karnival Sukan Alumni 2018:Bola Tampar Lelaki Kategori A:Johan: MOZAC 86Naib Johan: MOZAC 91Bola Tampar Lelaki Kategori B:Johan: MOZAC 12Naib Johan: MOZAC 18Bola Jaring:Johan: MOZAC 17Naib Johan: MOZAC 15Pingpong:Johan: MOZAC 01Naib Johan: MOZAC 91Badminton:Johan: MOZAC 94Naib Johan: MOZAC 90Dodgeball Lelaki:Johan: BendaharaNaib Johan: TemenggungDodgeball Perempuan:Johan: BendaharaNaib Johan: SyahbandarTahniah kepada semua pemenang. Terima kasih kepada semua alumni yg hadir, ajk karnival sukan alumni 2018, pelajar-pelajar sekolah (volunteer) dan guru-guru MOZACInsyaAllah kita jumpa di Karnival Sukan Alumni Mozac 2019!!*sumber: FB Alumni MOZAC